ת"ק
בית משפט לתביעות קטנות תל אביב - יפו
|
24197-02-11
28/08/2011
|
בפני השופט:
ירון בשן
|
- נגד - |
התובע:
1. קארין ענבר 2. עופר גונן
|
הנתבע:
רהיטי לובלינר בע"מ
|
פסק-דין |
פסק דין
התובעים רכשו רהיטים המרכיבים חדר שינה שלם אצל הנתבעת, בעלות של 21,000 ₪. הם טוענים שמיד עם הרכבת הרהיטים, ביום 9.11.09 חשו בריח רע בחדר, סירחון מחניק שהפך את השימוש בחדר לבלתי אפשרי. בשל הריח הם לא השתמשו ברהיטים ולא גרו בחדר שהפך למחסן, מזה קרוב לשנתיים. מאז, קיימו מגעים שונים עם הנתבעת, אך ללא הועיל. כעת הם דורשים את ביטול העסקה, השבת מה ששולם וסכומים נוספים הנובעים מביטול העסקה ובסה"כ 26,260 ₪.
הנתבעת, טוענת שנציגה שהיה במקום לא חש בריח. היא טוענת שהרהיטים הוכנו מחומרים רגילים המשמשים אותם בעבודות רבות. לדעתם הריח שהתובעים טוענים לקיומו לא נובע מהרהיטים שלהם. עוד טוענת הנתבעת ש"תמיד למוצרים בצביעה אפוקסי יש ריח אך הוא עובר עם הזמן".
כדי להצליח בתביעה על התובעים להוכיח שיש בחדר ריח רע וגם שהוא נובע מהרהיטים שרכשו מהנתבעת. התובעים לא הגישו כל חוות-דעת התומכת בתביעה. לא על עצם קיומו של ריח וגם לא על סיבתו האפשרית. כשמדובר בתביעה בסדר גודל שכזה, הגשתה של חוו"ד אינה דרישה בלתי סבירה. בלעדיה אין לבית-המשפט כלים ראייתיים של ממש לברר את טענות התובעים. בית-המשפט עצמו לא יכול לערוך את הבדיקה הנחוצה בעצמו – לא לענין הריח ובודאי שלא בנוגע לסיבתו של הריח. לכאורה, יכול הריח לנבוע מרכיבים רבים ושונים: מחומר הגלם (עץ, או תחליפיו) מצבעים או דבקים שבהם נעשה שימוש וגם, ככל שיש בחדר, מזרון או רכיבי טקסטיל. דומה שגם ביקור בדירה לא יכול להועיל, שכן, אפילו יתגלה בדירה ריח רע, הוא עשוי לנבוע ממקור אחר, הנמצא בקירותיה או מתחת לרצפתה, או מאחרי אחד הרהיטים (וגם, מחומר שנשפך על, או בתוך, אחד הרהיטים אחרי שהותקנו - אם בשוגג ואם בכוונה להביא לביטול העסקה, וגם אלה חלופות שיש לבדוק).
הדין מחייב תובע להוכיח את תביעתו ועליו הנטל להביא ראיות ולשכנע בצדקת טענותיו. התובעים העידו על הריח שהם חשים (עדות של בעלי ענין בנושא שהוא ממילא סובייקטיבי מאין כמוהו). הם לא יכולים להוכיח שמקור הריח דווקא ברהיטים וגם לא יכולים להוכיח את סיבתו. כנגד עדותם עומד מענה משכנע: המוצרים שנמכרו להם יוצרו מחומרים טובים ורגילים ע"י יצרן איכותי – ואין כל בסיס עובדתי להעריך שמשהו בהם עלול באמת לגרום לריח רע כה קיצוני. בסופו של דבר כל שנותר היא עדות סובייקטיבית בדבר קיום הריח – ו"ריק ראייתי" מוחלט באשר לסיבתו. לאור זאת, התובעים לא הצליחו להוכיח את תביעתם והיא נדחית.
על פסק-דין זה ניתן לבקש רשות ערעור בבית-המשפט המחוזי בת"א בתוך 15 יום.
ניתן היום, כ"ח אב תשע"א, 28 אוגוסט 2011, בהעדר הצדדים.